Мы готовим каждый день...

Готовим каждый день => Закуски, салаты, соусы => Тема начата: afelia от 29.04.2024 12:03



Название: Салат з тунцем "Ефіоп"
Отправлено: afelia от 29.04.2024 12:03
Хотіла проекспериментувати, готувала цей салат три рази, алеж оригінал переміг №;%
А оригіналом поділився кухар ефіоп, тому і назва салату відповідна :46:

(https://i.postimg.cc/8c6QVw7v/IMG-4933.jpg) (https://postimages.org/)

Тунець - 1 банка (консервований у власному соку)
Яйця варені - 4 шт
Огірки свіжі , чищені - 200 г
Томати - 200 г
Перець болгарський - 100 г
Листя салату - 1/2 від маленького качана
Зелений лук - 2-3 шт

Заправка :
Мед рідкий - 2 ч.л
Оливкова олія - 4 - 5 ст.л
Соус соєвий - 4 ст.л
Сік лимона - 2 ст.л
Перець мелений чорний - 1 ч.л (не відчувається)
Часник - 2 невеличких зубка(дрібненько порізати )


Огірки,томати, перець болгарський порізати бажаною формою , головне - шматочки повинні бути середнього чи більше середнього розміру ,
салат порвати на середні шматки, зелений лук порізати дрібненько .
Складові заправки перемішати до розчинення меду і заправити овочі, додати подрібнений тунець ( зазделегідь злити сік з банки) обережно перемішати, якщо треба додайте сіль,яйця порізати на дольки та викласти поверх готового салату.
Мої експерименти : додавала бальзамічний соус - не сподобалося , яйця перемішувала з салатом - смак та зовнішний вигляд псується, заправку робила без часнику - не вистачає смакової нотки. :girl_wink:
Висновок : цей салат - повна гармонія смаків та аромату , він свіжий, легкий та ситний :41: :5: :36:
Шановні, всім смачного :5: 9:1


Название: Re:Салат з тунцем "Ефіоп"
Отправлено: afelia от 17.05.2024 11:09
На цей раз з апельсиновою цедрою та апельсиновим соком 9:1 Салат заграв іншими нотами 9:1 №;%

(https://i.postimg.cc/J4PJ43M9/IMG-5113.jpg) (https://postimages.org/)